İnebolu ne meşhur?
İnebolu gezinizde mutlaka görmeniz gereken yerler: İnebolu Kent Müzesi, İnebolu Çarşısı, Özlüce Köyü, Geriş Tepesi Harabeleri, Apaş Tepesi Harabeleri, Nezihe Battal Kültür Evi, Pembe Köşk, Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı, İnebolu Türk Ocağı ve Gürleyik Şelalesi.
İnebolu nerenin ilçesidir?
İnebolu, Türkiye’de Kastamonu ilinin bir ilçesidir. Geleneksel yerel mimarinin birçok örneğine sahip Karadeniz kıyısındaki bir liman kentidir. İnebolu çevresindeki yerleşimlerin tam olarak ne zaman başladığı bilinmemekle birlikte, ilçenin Lidya döneminde Sinop’un bir parçası olarak kurulduğu tahmin edilmektedir.
İnebolu ismi nereden gelir?
Bu isim “her yere hakim bir kale” anlamına geliyordu. Bu isim MS 2. yüzyılda Roma İmparatoru Marcus Aurelius döneminde “İonopolis” (İyonya Şehri) olarak değiştirildi. Daha sonra Selçuklular döneminde şehrimiz “İNEBOLU” olarak anıldı.
İneboludan ne alınır?
Pazarda İnebolu’da yetişen kuşburnu, böğürtlen, sarı hurma, fındık, kivi, Malta eriği, yabani çilek, dut, incir, kiraz, erik, kestane gibi ürünler ve kendine özgü doğal kokulara sahip şiş ve domates gibi sebzeler sunulmaktadır. Bölgede her çeşit salatalık ve yeşil biber satılmaktadır. Bal, pekmez, peynir, tereyağı, lor peyniri, süzme yoğurt, tarhana, ıhlamur, …
İnebolu pazarı ne gün?
Tarihi İnebolu Pazarı’nın, vatandaşlarımızın daha rahat ulaşabileceği, çevresinde otopark bulunan daha büyük bir alana taşınması çağrısında bulunan İnebolulu pazarcılar, “İnebolu Pazarı’ndan her gün, cumartesi ve pazar günleri, her gün taze ürünleri buraya getiriyoruz ve verdikleri hizmetle hem İnebolu köylülerine hem de…
İnebolu’da deniz suyu sıcaklığı kaç derece?
Hakim rüzgar yönü SSW (güney-güneybatı)’dır. Ortalama deniz suyu sıcaklığı; 13.8 derecedir.
Kastamonu’nun en güzel ilçesi hangisidir?
Yapay zeka tarafından Kastamonu’nun en güzel ilçesi olarak belirlenen Cide, turizm potansiyeliyle de dikkat çekiyor. Cide, doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.
İnebolu’ya neden madalya verildi?
İnebolu, İnebolu kayıkçılarının çabaları ve başarıları nedeniyle 9 Nisan 1924’te Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kararıyla Beyaz Şeritli İstiklal Madalyası ile ödüllendirildi. Madalya İnebolu Belediyesi’nde saklanmaktadır.
Kastamonu’da ne yenir?
Kastamonu Mutfağı etli ekmek/günlük etli ekmek. Kastamonu’nun en lezzetli yemeklerinden biridir. … Devrekâni Türkiye Banduma … Kastamonu Siyez Buğdayı/Bulgur/Un. …Tosya Pirinç. …Kastamonu simidi. … Kastamonu Simit Tiridi. … Taşköprü Kuyu Kebabı … Kastamonu Çekilmiş HelvaDaha fazla ürün…
Kastamonu’da neyi meşhur meyvedir?
Kastamonu, elverişli coğrafi koşulları ve iklimi nedeniyle zengin bir yemek geleneğine sahiptir. Elma, Uryani eriği, Taşköprü sarımsağı, Tosya pirinci ve üzümü ülke genelinde ünlüdür.
Kastamonu neyi ile meşhur?
Genellikle hamur işi ve ete dayalı bir yemek kültürünün yaşandığı Kastamonu’da yöre halkının geçmişten günümüze taşıdığı en meşhur yemekler; Taşköprü Puryanı, Daday Etli Ekmek, Şenpazar Cırığı, Cide Ceviz Helvası, Tosya Keşkeği, Bozkurt Cöbüsü Devrekâni Banduması ve Azdavay Soğan Dolması’dır.
Kastamonu’da neyi meşhur?
Kastamonu Mutfağı etli ekmek/günlük etli ekmek. Kastamonu’nun en lezzetli yemeklerinden biridir. … Devrekâni Türkiye Banduma … Kastamonu Siyez Buğdayı/Bulgur/Un. …Tosya Pirinç. …Kastamonu simidi. … Kastamonu Simit Tiridi. … Taşköprü Kuyu Kebabı … Kastamonu Çekilmiş HelvaDaha fazla ürün…
İnebolu’da denize girilir mi?
İnebolu’da denize girebileceğiniz birbirinden güzel plajlar bulunmaktadır. Özellikle İnebolu Boyranaltı Plajı; Evrenye Kadınlar Plajı ve Özlüce Plajı ilçede en çok ilgi gören ve tercih edilen plajlar arasındadır. İnebolu Boyranaltı Plajı İnebolu’nun Boyranaltı semtinde bulunmaktadır.
Çatalzeytin neyi meşhur?
Çatalzeytin, Karadeniz’in en güzel plajlarından biri olan Ginolu Koyu’na ev sahipliği yapan ve tarihi zenginlikleriyle dikkat çeken bir ilçedir. Ginolu Kalesi, Osmanlı ve Türk motifleriyle süslü bir kitabedir. Yaralıgöz Mesire Alanı, doğayla baş başa keyifli vakit geçirebileceğiniz bir dinlenme alanıdır.
İstiklal yolu’nun önemi nedir?
İnebolu’dan alınan mühimmat Kastamonu ve Çankırı il sınırlarını aşarak 344 km uzaklıktaki Ankara’ya ulaştırılmıştır. İstiklal yolu, Anadolu halkının, kadınları, çocukları ve yaşlıları dahil, uzaklarda cepheye gitmesini, zorlukları aşmasını ve Kurtuluş Savaşımızı başarıyla sonuçlandırmasını sağlayan yoldur.