İçeriğe geç

Kiraz Meyve Tutması Için Ne Yapmalı

Kiraz ağacının meyve vermesi için ne yapmalı?

İlkbaharda toprağın havalandırılması gerekir. Meyve vermesi kaç yıl sürer? Uygun koşullarda yetiştirilen bir kiraz ağacı 1 ila 2 yıl içinde meyve vermelidir. Verimli bir şekilde meyve vermesi ortalama 5 yıl sürer.

Kiraz çiçek dökmemesi için ne yapmalı?

Bunu önlemek ve gelecek yıl yüksek verimli bir ürün elde etmek için, hasattan sonra toprağa MKP ve bor (boraks, borik asit veya etidot 67) uygulanması gerekir. Bu mümkün değilse, hasattan sonra 2-3 kez 100 litre suda 500 g MKP + 150 g borik asit (veya 75 g etidot 67) eritilerek yaprak gübrelemesi yapılır.

Kiraz verimini artırmak için ne yapmalı?

Meyve verimini artırmak için kiraz ağaçlarına kış sonlarında Vitax Q4 veya balık, kan ve kemik unu gibi yüksek potasyumlu genel bir gübre verin. Çıplak toprakta büyüyen ağaçların etrafına metrekare başına iki avuç, çimenlerde büyüyen ağaçların etrafına metrekare başına iki buçuk avuç serpin. Meyve verimini artırmak için kiraz ağaçlarına kış sonlarında Vitax Q4 veya balık, kan ve kemik unu gibi yüksek potasyumlu genel bir gübre verin. Çıplak toprakta büyüyen ağaçların etrafına metrekare başına iki avuç, çimenlerde büyüyen ağaçların etrafına metrekare başına iki buçuk avuç serpin.

Kiraz hangi gübreyi sever?

Dekara 2-3 ton gübre uygundur. Bir ağaçtan ortalama verim yılda 2-3 kg’dır. Amonyum sülfat, 1 kg. 1 kg potasyum verilmelidir.

Ağacın meyve vermesi için ne yapmalı?

Meyve ağaçları çiçeklerini tozlaştırdıkça polen diğer çiçeklere taşınmalıdır. Bu işleme tozlaşma denir. Tozlaşma, meyve ağaçlarının meyve vermesini sağlar. Tozlaşma başarısız olursa ağaçlar meyve veremez ve ürün verimliliği düşer.

Kiraz ağacı neden kiraz vermez?

Toprak koşulları kötüyse ve toprağı gübre ile gübrelemezsek, çiçeklenme döneminde çiçekler meyve vermeden dökülecektir. Kiraz ağacı çiçeklerinin çiçeklenme döneminde dökülmesini önlemek için; çiçekler açmadan önce ve sonra çinko bor uygulanmalıdır.

Meyvelerin dökülmemesi için ne yapılmalı?

Meyvelerin düşmesini önlemek için ne yapılmalı? Uygun sulama: Bitkilerin yeterli su aldığından emin olun. … Gübreleme: Bitkiye uygun miktarda gübre verin. … Budama: Ürettiği meyve sayısını azaltmak için bitkiyi budayın. … Zararlı ve hastalık kontrolü: Zararlıları ve hastalıkları kontrol ederek bitkiyi sağlıklı tutun.Daha fazla makale…•27 Mart 2023

Kiraz sineği ilacı ne zaman atılır?

Kiraz sineği ile mücadele zamanı: – Yağışlı bölgelerde kiraz meyve sineği yönünden kontrol edilerek ilaçlama yapılmalıdır. – İlaçlama, ilacın etki süresine bağlı olarak hasattan 7-10 gün önce tekrarlanır. – İlaçlama, rüzgar ve yağışın az olduğu günlerde, sabah erken veya akşam saatlerinde yapılmalıdır.

Kiraz neden meyvesini döker?

İlkbaharın sonlarında su kıtlığı nedeniyle meyvedeki su yapraklar tarafından emilir ve meyvenin düşmesine neden olur. Su stresi altındaki bitkilerde, rezervlerindeki bitki besinleri köklere doğru göç eder ve meyvedeki besin konsantrasyonları azalır.

Meyve irileşmesi için ne yapmalı?

Meyve boyutunu artırmak için en etkili gübreleme yöntemi organik ve kimyasal gübrelerin dengeli kullanımıdır. Organik gübreler toprak yapısını iyileştirirken, kimyasal gübreler bitkilere besinleri hızlı bir şekilde sağlar. Bu hem meyvenin boyutunu garanti eder hem de bitkinin sağlığını korur.

Kiraza yaprak gübresi ne zaman atılır?

2. Çiçeklenme dönemi (%5-10 çiçeklenme dönemi) %5-10 arasındaki çiçeklenme döneminde, monilia ilacıyla birlikte yaprak uygulaması yapılır. Bu uygulama, yüksek meyve tutumu, homojen meyve oluşumu ve meyvelerde boşlukların önlenmesi için gerekli besin takviyesini sağlar.

Kirazda kurt olmaması için ne yapmalı?

Tuzaklarda ilk ergin görüldükten sonra, ağaç başına 4 adet “sarı yapışkan tuzak + amonyak kapsülü” her 15–20 m’de bir bahçede ağacın 4 farklı yönünde, yerden 1,5–2,0 m yüksekte asılır. Kimyasal kullanılmadan yapılan toplu tuzaklama yöntemi. Kiraz sineğinin kontrolü.

Kiraz ağacı neyi sever?

Kiraz ağaçları sıcak bir büyüme mevsimi, kışın dinlenme dönemi ve yağmursuz çiçeklenme ve hasat dönemini severler. Kirazlar, yüksek soğutma ihtiyacı olan bir meyve türüdür.

En kaliteli potasyum hangisi?

POTASYUM SÜLFAT: Potasyum ve kükürt içeriği en yüksek gübredir. Özellikle gelişimi henüz tamamlanmamış bitkilerde hızlı olgunlaşmayı sağlamak için ideal bir besindir.

Kiraz aşısı hangi aylarda yapılır?

Aşılama için gerekli malzemeler sezon dışında satın alınır ve aşılama zamanına kadar saklanır. Mayıs sonu veya Haziran ayının ilk haftalarında başlar ve Temmuz ayına kadar sürer.

Kiraz ağacina ne iyi gelir?

Doğru oran düşük, drenaj, yüksek su tutma oranı ve derin toprakta düşük meyve verimidir. Toprak pH’ı 5,5 ile 7,5 arasında olmalıdır. Yetersiz drenaja sahip ıslak topraklarda mantar hastalıkları nedeniyle ağaç ölümü meydana gelebilir.

Kiraz ağacına kaç günde bir su verilir?

Kiraz fidanlarının sulanması, bulunduğu yere ve toprak yapısına göre değişir. Genellikle 10-15 günde bir sulamak yeterlidir. Kışın iklimin çok kurak olmadığı bölgelerde sulamaya gerek yoktur. Bir fidanın su ihtiyacının, ağacın yaşına bağlı olarak 20-25 litre olduğu unutulmamalıdır.

Kiraz ağacı nasıl canlandırılır?

Bu tür hastalıklar sonunda ağacınızın kaybına yol açacaktır, 100 gübreden 100’ünü kullanmak ağacınızın yeniden canlanmasına ve yapraklarının yeşermeye başlamasına yardımcı olacaktır. Kiraz ağacının kuruması sorunu da aynı derecede basit ve anlaşılırdır.

Meyve ağacının verimi nasıl artırılır?

Meyve yetiştiriciliğinde birim alandan elde edilen verimi artırmak, ağaçları küçültüp birim alana daha fazla ağaç dikmekle sağlanır. Ağaçları küçültmenin en etkili yolu bodur anaçlar kullanmaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kaliteli Escort