İçeriğe geç

Yancısı Olmak Ne Demek

Birinin yancısı olmak ne demek?

Yancı, dilimizde birçok kişi tarafından yaygın olarak kullanılan bir kelimedir. Bu nedenle anlamını ve Yancı olarak kime dendiğini merak ediyoruz. Yancı, kafede oyun oynarken masada oturan ancak oynamayan ve bedavaya yemek yiyen ve içen kişidir. Bu kişilere Yanci denir.

Yanciyim Ben ne demek?

Yancı kelimesi daha çok askeri alanda bilinen bir terimdir. Yancı kelimesinin anlamının, düşmana karşı ilerleyen birliklerin, yandan gelebilecek saldırılardan korunmak için oluşturdukları güvenlik birimi olarak ifade edilebileceği söylenebilir.

Yansıdığı ne anlama gelir?

Yansıma, homojen bir ortamdaki dalgaların yansıtıcı bir yüzeye çarpması, yön ve yönelimlerini değiştirmesi ve geldikleri ortama geri dönmesi olayıdır. Yansımanın yaygın örnekleri ışık, ses ve su dalgalarıdır. Düz aynalardaki yansıma, ışığın şeffaf bir ortamda yayılması, herhangi bir yüzeye çarpması ve geri dönmesi olayıdır.

Yansiz davranmak ne demek?

Tarafsız davranmak tarafsız olmak demektir. Bir talebi veya fikri desteklememek de tarafsız davranmak demektir.

Yancı ne iş yapar?

Kahvehane yan adamı oyunu doğrudan oynamasa da, hem oyuncuları desteklemede hem de kahvehanenin sosyal dinamiklerine katkıda bulunmada önemli bir rol oynar. Bu kişi, kahvehanenin sosyal yapısı içinde genel olarak sevilen ve saygı duyulan biri olabilir.

Yancık ne demek?

Türkçe. ve hitabet. 1. Torba, kese, yan çanta: İnci yan taraftan girmezse / Kul inci ile sevinir (Hoca Mes’ud).

Yansıdığını ne anlama gelir?

Şarkıyı söyleyen kişi kendi ruh halini doğadaki canlılara yansıttığında, bunu doğayla paylaşarak acısını hafifletir.

Bent eylemek ne demek?

Hükmetmek, egemen olmak: Çılgın tutkuları nasıl bastırabilirim? (Behçet K. Çağlar)

Yeni Bir Ben ne demek?

Yaşamın ilk 30 yılında, benliğin yeni bir oluşumu gerçekleşir. Melanom vakalarının yarısından fazlası normal ciltte görülür ve koyu renkleri nedeniyle yeni bir ben olarak algılanır. 35 yaşından sonra ortaya çıkan yeni benler dikkate alınmalıdır.

Yanlı davranma ne anlama gelir?

“Önyargılı” ayrıca, olup biteni nesnel olarak değerlendiremeyen ve kişisel nedenlerle birini destekleyemeyen kişileri ifade eder. Önyargılı olmak ne anlama gelir? Önyargılı olmak, taraf tutmak, birini desteklemek ve olayların desteklediğiniz kişilerin lehine sonuçlanmasını sağlamaya çalışmak anlamına gelir.

Yansıma yasası nedir?

Bir yüzeye gelen ışığın normalle yaptığı açı, yüzeyden yansıdıktan sonra normalle yaptığı açıya eşittir. Buna yansıma yasası denir.

Yansız olmak ne anlama gelir?

Tarafsızlık, taraf tutma, tarafsızlık hali.

Yansız bir tavır ne demek?

Tarafsızlık genellikle taraf tutmama, tarafsız kalma ve belirli bir zaman ve mekanda sabitlenmiş tutumlar ve düşünceler arasında seçim yapmama durumudur. Günlük dilde kararsızlık, çekimserlik, eylemsizlik ve tepkisizlik gibi kelimelerin yerine de kullanılır.

Yanlı olma ne demek?

Taraf tutmak veya önyargılı olmak, bir kişinin bir iddianın doğruluğunu veya yanlışlığını, o iddianın geçerliliği ve sağlamlığına göre değil, kendi fikirlerine uyup uymadığına göre kabul etmesi anlamına gelir.

Yanlı bakmak ne demek?

Hoşlanmamak, kötü niyetle, düşmanlıkla bakmak.

Yansıdığını ne anlama gelir?

Şarkıyı söyleyen kişi kendi ruh halini doğadaki canlılara yansıttığında, bunu doğayla paylaşarak acısını hafifletir.

Yanlı ifade ne demek?

Olan biteni objektif olarak değerlendiremeyen ve kişisel nedenlerle birini destekleyemeyen kişiler de “taraflı” olarak tanımlanıyor.

Yanliz ne anlama gelir?

Yalnızlık veya tek başına olmak, bir kişinin dünyadan kopuk olma hissiyle karışık bir boşluk hissidir. Yalnızlık, arkadaş eksikliğinin veya başkalarıyla birlikte olma arzusunun ötesine geçen bir histir.

Bir işin ustası olmak ne demek?

(bir şeyi) iyi yapmak; (bir işte) usta olmak.

Tavsiyeli Bağlantılar: Ilk Altın Para Hangi Padişah Döneminde Bastırılmıştır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir